Barbro Holmström är ny ordförande i Arjeplogs konstförening. Årsmötet är en uppskattad tillställning, och hälften av föreningens 65 medlemmar mötte upp i jaktstugan vid Kraja.

FOTO: Maria Söderberg. Barbro Holmström är ny ordförande i Arjeplogs Konstförening.

 

Avgående ordföranden Vanda Wallström inledde kvällen med minnesord och en tyst minut för två av föreningens aktiva medlemmar som gått bort under året, Inger Flinkfeldt och Torbjörn Holmström.

 

 

Majkvällen bjöd på gnistrande sol när medlemmarna samlades inne i jaktstugan för årsmötesförhandlingar, lotteri där vinsterna bestod av konst som föreningen köpt in och böcker. Ingegerd Burman var en av vinnarna, och hon valde en tavla av Inger Lundström. En generös middag avslutade kvällen. På väggarna tronade jakttroféer och i hörnet stod en rytande björn.

FOTO: Maria Söderberg. Vanda Wallström lämnar sitt uppdrag som ordförande i Arjeplogs konstförening, och avtackades vid årsmötet.

Själva årsmötet leddes av Kurt Burman. Vanda Wallström avtackades varmt för sina insatser som ordförande i konstföreningen. Inte minst uppmärksammades hennes kamp för Mimmikåtan. I sommar kommer den att stå på sin plats vid torget, och fyllas med aktiviteter.

Mötet valde enhälligt konstnären Barbro Holmström till ny ordförande. Hon var glad över det nya uppdraget, men lovade att inte lämna Vanda en lugn stund om hon behövde hjälp i sitt uppdrag.

Styrelsen består förutom Barbro Holmström av Sofia Flinkfeldt, Inger Lestander, Ann-Sofi Törnberg och Marianne Hofman.

I det populära konstlotteriet lottades tavlor av Anders Marklund, Inger Lundström och Stina Renberg ut.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x