Mammas blombord växer. Fler och fler blommor kommer och går för varje år, och idén har nu etablerats även i Malå. Det är sjätte året som Arjeplogs församling i samarbete med Arjeplognytt.se arrangerar blomsterträffen Mammas blombord i Kyrkströmsgården.

 

 

Grunden för arrangemanget är det intresse och den kunskap om krukväxter som Anders Mattson, tidigare kyrkoherde i Arjeplog och just nu vikarierande präst i Malå, besitter. Han delar frikostigt med sig av både blommor, sin kunskap och skötselråd. Namnet Mammas blombord kommer från den dikt, skriven av Gunnel Javåsen, som Anders Mattson brukar läsa upp när han inleder träffarna och hälsar deltagarna välkomna.

Ett trettiotal personer kom till årets Mammas blombord i Arjeplog. Pelargonia, narrhuva, amazonlilja, svärmors tunga, streptokarpella, femöring och kardinalblomma är några exempel på de krukväxter som presenterades och fick nya hem. Under kvällen gjordes en insamling till Världens Barn, som resulterade i 865 kronor.

I Malå, där Anders Mattson introducerade Mammas Blombord som ett samarbete mellan Malå församling och Trädgårdssällskapet på Mors dag, var det framför allt femöringarna som väckte uppmärksamhet och minnen från förr hos besökarna. Cirka tjugofem personer mötte upp, och allt talar för att Mammas blombord kommer att bli en tradition även i Malå.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x