070-344 20 23

FOTO: Anders Thylin. Ingemar “Ingo” Marklund, ordförande i Jutis Byaförening, hade glädjen att lämna över årets check till Barncancerfonden Norra. Den togs emot av Jonas Fahlman.

23 680 kronor till Barncancerfonden Norra. Från Jutis Byaförening och försäljningen av Jutiskalendern 2018.

-Varje krona gör skillnad, och när människor i omvärlden hjälper till och bryr sig om oss känns det i hjärtat, säger Jonas Fahlman, ordförande för Barncancerfonden Norra.

Jutiskalendern, som nu getts ut för elfte året, behåller sin popularitet och pryder väggar både i Sverige och utomlands. Med försäljningsintäkterna finansierar byaföreningen drift och underhåll i byastugan, och skänker dessutom varje år en summa pengar, 20 kronor per såld kalender, till stöd för cancerforskning. De senaste åren har pengarna gått till Barncancerfonden Norra.

-Vi har inga bidrag från stat, kommun eller landsting. Gåvor är helt avgörande för vår verksamhet, och varje krona vi får gör skillnad, säger Jonas Fahlman.

Barncancerfonden Norra, som ger stöd till cancerdrabbade barn och familjer, har ett verksamhetsområde som sträcker sig över de fyra nordligaste länen.

-Det handlar om mer än hälften av Sveriges yta, och de stora avstånden innebär utmaningar. Vi har vårt kansli, Hjältarnas Hus, i Umeå, och verksamheten utgår därifrån, säger Jonas Fahlman.

Med årets gåva inräknat har Jutis Byaförening nu skänkt i runda tal totalt 300 000 kronor till stöd för de som drabbats av cancer.

-De insamlade medlen är såklart bra och viktiga, vi behöver dem och kommer att lägga dem på rätt saker. Men denna medkänsla, alla dessa människor som bryr sig om oss och vill hjälpa till är det största för mig. Det känns starkt, säger Jonas Fahlman.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x