Foto: STEFAN LÅNGDAHL. Fredrik Holmström, Inez Långdahl och Anton Långdahl representerade Arjeplogs Pistolskytteklubb vid riksfinalen i Töreboda.

Ungdomsskyttarna från Arjeplogs Pistolklubb tog hem ett individuellt silver och ett lagsilver när Ungdomsmästerskapen i luftpistol avgjordes i Töreboda.

Det är andra året i rad som Fredrik Holmström och Anton Långdahl tar silver i lagtävlingen.

Arjeplogs Pistolskytteklubb har många aktiva och duktiga ungdomsskyttar, och det här var fjärde året som klubben representeras på riksfinalen.

-Fyra ungdomar från Norrbotten var på plats i Töreboda, tre av dem var från Arjeplog. Och vi har ännu fler som har förutsättningar att placera sig bra i riksfinalen, så nästa år hoppas jag att vi blir en större grupp från Arjeplog, säger pistolklubbens ordförande Mats Holmström, som tillsammans med Stefan Långdahl följde med ungdomarna.

Under helgen har två finaler avgjorts, först i Svenska Ungdomsmästerskapen och sedan i Svenska Ungdomscupen. Under lördagen avgjordes Svenska Ungdomsmästerskapen, och även om ungdomarna inte behöver kvala in till den tävlingen är motståndet tufft.

-Det är Sveriges bästa ungdomsskyttar som kommer till Töreboda, alla har kvalat in till riksfinalen i Ungdomscupen. Många av de äldre ungdomarna kommer från skyttegymnasier, där de tränar varje dag. Vi har ungdomsträning en gång i veckan. Men våra ungdomar är duktiga, om vi tittar på totalresultaten i Ungdomscupen så ligger de flesta Arjeplogsskyttarna på den övre halvan, säger Mats Holmström.

Foto: MATS HOLMSTRÖM. På pallen i Svenska Ungdomsmästerskapen: Joel Strömberg, Linköping, Fredrik Holmström, Arjeplog och Simon Lander, Säffle.

Fredrik Holmström blev tvåa i finalen i Svenska Ungdomsmästerskapen, med 353 poäng. Tillsammans med Anton Långdahl blev det silver även i lagtävlingen. Att de hävdar sig så bra i konkurrensen trots att de tränar betydligt mindre än många andra skyttar förklarar Fredrik så här:

-Vi har så roligt, och även om träning naturligtvis är viktigt så är det lika viktigt att ha roligt.

Foto: MATS HOLMSTRÖM. Fredrik Holmström fick en pratstund med Ragnar Skanåker, som besökte ungdomstävlingen i Töreboda.

Helgen i Töreboda bjöd på flera roliga upplevelser för gruppen från Arjeplog. Bland annat fick de en pratstund med Ragnar Skanåker, pistolskytten som deltagit i sju olympiska spel och tagit hem flera OS-medaljer och VM-guld.

-Det var en speciell händelse, han har gjort så mycket för sporten, säger Fredrik Holmström.

Svenska skyttesportförbundet bjuder in de tio bästa stående ungdomsskyttarna till ett läger i Sävsjö. Både Anton Långdahl och Fredrik Holmström, som tävlar i LP15, ingår i den truppen. Inez Långdahl tävlar i LP13, som sittande skytt ett år till, och hon har siktet inställt på riksfinal även nästa år.

-Om vi har en träningslokal nästa år, och våra ungdomar fortsätter som de har börjat, räknar jag med att vi blir fler som åker till Töreboda om ett år, säger Mats Holmström.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x