Foto: MARIA SÖDERBERG Christian Lestander uppskattade Top of Arjeplog-träffen i Renbergsstugan. Han var en av de besökare som fortsatte upp till toppen.

Renbergsstugan har under flera decennier varit ett populärt utflyktsmål för arjeplogare. Via Top of Arjeplog har intresset för både stugan och Renbergets topp fått nytt liv. Söndagens inbjudan från Top of Arjeplog lockade ett trettiotal besökare i olika åldrar.

-Vi lyckades pricka in vårvinterns första dag med plusgrader, och det var kul att se att både nostalgiker och förstagångsbesökare kom, säger Maria Söderberg.

Foto: Maria Söderberg Ett trettiotal personer deltog vid söndagens träff i Renbergsstugan. Träffen anordnades via Top of Arjeplog.

För många arjeplogare är Renbergsstugan förknippad med barn-, ungdoms- och familjeminnen. Här har det hållits hopptävling, pjäxdans och ett oändligt antal friluftsdagar för skolelever.

Stugan fanns redan på 1950-talet, och har sedan dess renoverats och byggts ut.

Under många år ansvarade Friluftsfrämjandet för stugan, och den har under alla år nyttjats både sommar och vinter.

Foto: MARIA SÖDERBERG Ett nära och populärt utflyktsmål.

Stigen och skidspåret från Djuptjärn upp till stugan är ungefär fyra kilometer. Från stugan upp till toppen är det ytterligare några hundra meter.

Renberget var en av de toppar som fanns med första året med Top of Arjeplog, och det har återkommit flera gånger sedan dess som både sommar- och vintertopp.

-Det är en nära topp, med en fantastisk utsikt över området där lågfjällen vid de stora sjöarna övergår till högfjäll. När man ser ut över terrängen förstår man varför Arjeplog ligger där det ligger,  säger Maria Söderberg.

Foto: MARIA SÖDERBERG Renbergsstugan är ett populärt utflyktsmål året om. Vintertid kommer de flesta besökare på skidor.

Även i år är Renberget med som en av de tio vintertopparna, och Top of Arjeplog bjöd in allmänheten till stugan.

De allra flesta kom på skidor. Några promenerade. Top of Arjeplog serverade kaffe, mackor, muffins, fem olika slags korvar att grilla och juice. De flesta av besökarna hade inte Top of Arjeplog-kort, men valde ändå att fortsätta den sista biten upp på toppen.

-Självklart är det roligt om man deltar i Top of Arjeplog, men det roligaste idag var att vi lyckades inspirera så många att komma ut och gå upp på en topp, menar Maria Söderberg.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x