Den person som för ett par år sedan gjorde inbrott i flera stugor i Arjeplogsfjällen har nu identifierats, via DNA.

-Vi vet vem han är, och det känns bra att allt vårt arbete gav resultat, säger Anders Holmlund, en av de poliser som förgäves letade efter mannen.

Det var under hösten och vintern 2015/2016 som skadegörelse och inbrott upptäcktes i flera stugor i Arjeplogsfjällen. En av stugorna tillhör länsstyrelsen, och där hittade länsstyrelsens bevakare bland annat en kniv och en yxa vid sängen.

-Han skapade en stor otrygghet på fjället, säger Anders Holmlund.

Polisen sökte efter förövaren, bland annat med hjälp av helikopter. Vid brottsplatsundersökningar gjorde Anders Holmlund, tillsammans med kollegan Johnny Bäckström, en del fynd som nu lett till att mannen kunnat identifieras via DNA.

-Det jobb vi gjorde betalade sig, vi har bild, personnummer och namn på mannen. Det fanns teorier om att han dött på fjället, men det har han uppenbarligen inte gjort. Han tog sig härifrån, och är misstänkt för flera inbrott i Danmark, gjorda under 2017. Han är efterlyst, men inte gripen, berättar Anders Holmlund.

Mannen, kallad för “Fjällförbrytaren” och “Fjällmarodören”, misstänks för flera inbrott, skadegörelse och stöld från stugor i Arjeplogsfjällen.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x