Mats Holmström, Arjeplogs Pistolklubb, fick årets Ungdomsledarpris från Norrbottens Skyttesportförbund. Priset överlämnades av ordförande Jan-Olof Lampinen. I motiveringen sägs att ungdomsverksamheten i Arjeplogs Pistolklubb är imponerande och inspirerande.

Mats Holmström fick Årets Ungdomsledarpris av Norrbottens Skyttesportförbund. I motiveringen sägs bland annat att han genom sitt outtröttliga engagemang som tränare, ledare och chaufför inspirerar ungdomar både i Arjeplogs pistolskytteklubb och i övriga länet. Årets Ungdomspris gick till Felix Lindström, Sunderbyn.

Utmärkelserna, som förutom äran består av 2 500 kronor vardera, delades ut vid Norrbottens Skyttesportförbunds årsmöte i Boden.

Felix Lindström, Sunderbyn, fick ta emot Ungdomspriset, som överlämnades av Jan-Olof Lampinen, ordförande i Norrbottens Skyttesportförbund. Prispengarna kommer att användas till träningar och tävlingar i Finland.

Felix Lindström har som ambition att nå den yttersta elitnivån i lerduveskytte Sporting, och har därför sökt sig till Finland för träning och tävling.

-Det finns inte så många möjligheter att träna och tävla i Sporting här i norra Sverige, därför åker jag till bland annat Jakobstad så ofta jag kan, berättar han.

Intresset för skytte väcktes när han tog jägarexamen, och han har bland annat ett SM-silver i Skeetskytte.

Mats Holmström har varit ordförande i Arjeplogs Pistolklubb sedan föreningen startade 2011, och har sedan dess också varit ungdomsledare. Till att börja med hade klubben endast en aktiv ungdomsskytt, men i dagsläget är Arjeplog den kommun i länet med flest aktiva ungdomsskyttar, ett trettiotal. 19 av dem har deltagit i Svenska Ungdomscupen och kvalat in till riksfinalen.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x