Foto: Flora Bartlett.  Mitt kontor och min arbetsplats finns där jag för tillfället befinner mig – och allt jag publicerar dyker upp på en skärm nära dig, oavsett var i världen jag är.

 

Jag vill skriva. Jag vill berätta. Jag vill bidra till utveckling. Därför finns Arjeplognytt.se – en nättidning i, om och för Arjeplog.

Jag är född och uppvuxen i Jäckvik, vid stranden av Sveriges djupaste insjö Hornavan. Med undantag för några år med utbildningar på gymnasium och folkhögskola har jag bott och arbetat i Arjeplogs kommun hela mitt hittillsvarande liv.

Efter mer än tjugo år som anställd journalist i Arjeplog, först på Norrans lokalredaktion, och sedan hos nyhetsbyrån Nyheter i Norr, valde jag att säga upp mig för att få möjlighet att förverkliga min idé och dröm om ett nytt sätt att förmedla nyheter, reportage, information och berättelser om Arjeplog. Jag tog kontakt med förre kollegan Mikael Winterkvist, journalist och proffs på internet, för att få hjälp att skapa Arjeplognytt.se, som sedan den 6 december 2010 finns tillgänglig för allmänheten på webben.

Det mottagande och den uppmärksamhet som Arjeplognytt.se har fått bland läsare både inom och utom kommunens, länets och rikets gränser, har vida överträffat alla mina förväntningar och fantasier. Däremot har jag tyvärr inte lyckats få de annonsintäkter jag behöver för att täcka kostnaderna för att driva en nättidning, utan behöver andra jobb och uppdrag för att finansiera denna tidning.

Min pappa Lars Hofman brukade berätta att ett av de första uttryck jag lärde mig använda var: “Jag vill i alla fall”. Med den repliken såg jag redan från tidig ålder till att få sista ordet i diskussioner där jag mötte motstånd, och jag brukade dessutom se till att genomföra det jag ville. Idag är det inte lika viktigt för mig att få sista ordet i diskussioner, men det är fortfarande minst lika viktigt för mig att få göra det jag vill och tror på. Trots att jag hela tiden tänjer på gränsen för vad som är ekonomiskt omöjligt fortsätter jag därför att försöka driva och utveckla Arjeplognytt.se.

För att jag vill i alla fall.

Om du tycker om Arjeplognytt.se, och vill hjälpa mig att fortsätta är du välkommen att köpa annonsplats eller bidra med ett frivilligt läsarstöd. Jag är också tacksam för bilder, texter och idéer som kan göra Arjeplognytt ännu bättre. Min förhoppning är att Arjeplognytt.se ska vara det självklara valet på internet för alla, både läsare och annonsörer, som av en eller annan anledning har ett intresse av vad som har hänt, vad som  händer och vad som kommer att hända i Arjeplog.

Och…sist men inte minst:

Arjeplognytt.se är en nättidning med Utgivningsbevis, utfärdat av Myndigheten för radio och tv. Det innebär att Arjeplognytt.se har samma grundlagsskydd för yttrandefriheten som radio, tv och tryckta tidningar har. Jag har även valt att ansluta Arjeplognytt till det pressetiska systemet, vilket ger möjlighet för allmänheten att anmäla mina publiceringar till Pressombudsmannen. Mitt Utgivningsbevis gäller inte för material som publiceras på andra webbplatser, exempelvis Twitter, Facebook eller andra hemsidor/webbplatser som nås via länk från Arjeplognytt.se. 

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x