Hur beskrivs vardagen i Arjeplog med bilder? Vad är din bild av Arjeplog?

Det vill Flora Bartlett, antropolog från England, ta rätt på via en ny utställning på Silvermuseet.

60 bilder av Arjeplog. Flora Bartlett har varit här sedan i juli 2017, och visar nu sina bilder av Arjeplog.

Flora Bartlett studerar antropologi vid Goldsmiths University i London, och gör just nu forskning i Arjeplog för sin doktorsavhandling.

-Jag är intresserad av hur människor som bor här lever, använder sig av och förhåller sig till landskapet och miljön här, säger hon.

Flora Bartlett är också fotograf, och en stor del av hennes dokumentation av livet och miljön  i Arjeplog består av bilder.

Foto: Flora Bartlett. Kaffe- och teckningsrast under en vandring längs Kungsleden mellan Jäckvik och Vuonatjviken.

 

Nu visar hon ett urval av de bilder hon tagit hittills i en utställning på Silvermuseet, och hoppas få både lokalbefolkning och tillfälliga besökare i Arjeplog att berätta om deras bild av Arjeplog.

Foto: Flora Bartlett. Sommar i Arjeplogsfjällen.

-Jag vill veta om andra människor tycker om de bilder jag har tagit och om de känner igen sig i det jag har sett av Arjeplog. Jag vill också veta vad som saknas om man ska beskriva Arjeplog, och förstås komma i kontakt med fler som vill berätta mer för mig, säger hon.

Utställningen finns på Silvermuseet fram till 1 mars, och det finns möjlighet att lämna skriftlig feedback till Flora Bartlett via blanketter i utställningslokalen.

På tisdag, den 13 februari, kommer Flora själv att finnas på plats på Silvermuseet mellan klockan 10 och 12, samt mellan klockan 14 och 16. Under den tiden finns även möjlighet att köpa signerade exemplar av Marianne Hofmans bok En skvätt om Arjeplog.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x