http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2011-07-01 20:22:36
Ny ledare i Lapplandsmästerskapet
images/1/images/1/2011-07/trollingtomas.jpg
Det blev nytt namn i topp efter dag 2 i Öppna Lapplandsmästerskapet.
Silverminken, Tomas Lestander, vägde in drygt 16 kilo fisk, fördelat på 6 fiskar, och puttade därmed ner Carelia Trolling Team från förstaplatsen i resultatlistan.



images/1/images/1/2011-07/trollingvalborg2.jpg

På nionde plats finns Team 460. Namnet skvallrar om båtens längd, och Valborg Lestander njuter av varje sekund ute på sjön.
-Det här är en riktig folkfest, men dagarna går alldeles för fort, säger hon.

Hon tävlar tillsammans med sonen Lars, och de har vägt in fisk både dag 1 och dag 2.
De åker inte så långt upp längs Hornavan.
-Nej, vi brukar fara upp mot Bergholmen ungefär, det tar för mycket tid från fisket om vi ska köra längre, förklarar Valborg.

images/1/images/1/2011-07/trollingvalborg.jpg

Maten ute på sjön är förstås viktig. Lars och Valborg ser till att ha bra mat med sig. På fredagen åt de rökt kött, och idag lördag bjöd Valborg på en kycklingrätt.
-Den innehöll en kryddblandning, det stod att man fick ta högst en tesked. Jag tog en matsked, och det blev starkt, men gott...

Fredagens största fisk, 4,10 kg, fångades av Team Slow Hand.

Lördag är tävlingens sista dag, och då startar invägningen klockan 17. När invägningen är avslutad tar prisutdelningen vid, och då står det klart vem som tar hem de 40 000 kronor som utgör årets förstapris.

Ställning i Öppna Lapplandsmästerskapet efter dag 2:

1. Silverminken 366,40
2. Carelia Trolling Team 313,00
3. HK-Varma 187,40
4. Bottennappet 178,00
5. Frisk Luft 175,40
6. Cadputer 166,60
7. Slowmotion 128,60
8. Goforit 111,20
9. Team 460 110,20
10. Colmis 99,00


blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies