http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/topvinterbanner2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.gksfiske.se/
2012-10-19 18:04:57
Tobias gör succé i sociala medier
images/1/images/1/2012-10/TobiasOjerfalkArjeplog.jpg
- Jag trodde att jag skulle satsa på att bli civilingenjör, men det blev istället det här: underhållning!
Tobias Öjerfalk var en av föreläsarna när Academy of Swedish Lapland arrangerade årets "Network Session" i Luleå igår. Med sitt profilnamn Tejbz har han över 80 miljoner visningar på Youtube och en halv miljon prenumeranter.


Var får du alla idéer ifrån?
- Kanske för att jag ofta var litet av klassens clown, kanske för att jag har en "konstig hjärna", skrattar han och berättar att han för några veckor sedan var i Arjeplog.
- Mormor och jag tog en tur med bilen. Det finns så mycket vackert och spännande att se.
Under föreläsningen lägger han upp en bild från Arjeplog och berättar att han fick massor av kommentarer. 187 000 "gillar" honom på Facebook och de som följer hans Twitter-konto är kanske hundratusen, så en enskild bild på mammas barndomsplats gör skillnad.

Mormor är Ulla-Britt Öjerfalk och Tobias mamma heter Kristina. Därmed kan arjeplogarna snabbt placera detta 24-åriga stjärnskott på mediehimlen.
- Jag växte upp i Boden, en supervanlig bra uppfostran med en pappa som jobbar i lokverkstan och en mamma som är biomedicinsk analytiker.
- Min farfar från Boden är bra på att berätta historier, kanske är det där jag fått mina idéer ifrån? Min morfar var också en härlig person.
Morfar Bengt Öjerfalk var byggnadssnickare på Arjeplogs kommun och uppvuxen i Storbodsund vid Storavan, en plats som Tobias besökt många gånger.

images/1/images/1/2012-10/TobiasOjerfalkAnnaBlomgren.jpg
Under dagen på Kulturens hus i Luleå, där Academy of Swedish Lapland förlagt sin stora konferens, träffade Tobias Öjerfalk flera med anknytning till både Boden och Arjeplog.
En av dem var Anna Blomgren-Carlman, Arjeplogs turistbyrå, som uppskattade Tobias föreläsning.
- Den är mycket bra. Han var ett energiknippe på scenen. Tobias Öjerfalk visar att det går att leva på det man tror på och att användningen av TV-spel kan leda till något, ja, det kan till och med bli ett "riktigt jobb". Jag tror att hans arbete är en stor inspiration för ungdomar.

Tror du att han betyder något för just Arjeplog?
- Absolut! Han har 187 000 som följer honom på Facebook så varje gång han nämner Arjeplog blir det en påminnelse att vi finns.

Tobias Öjerfalk inbjöds på stående fot till en heldagsvandring på lämpligt fjäll i Arjeplog.
- Visst, gärna. Det skulle förstås vara roligt att göra något. Kanske med Instagram?
Och genast ser man hur han för några sekunder förlorar sig i en idé.
- Jag vill absolut inte tappa mina rötter och Arjeplog är viktigt för mig.


Text och foto: Maria Söderberg


Sagt om Tobias Öjerfalk:
"Tobias är en naturbegåvning och en svensk som hela världen älskar och med en briljans engagerar han sina fans som bara vill se mer och mer av Tobias och han står i fronten av samhällets förändring av synen på vad en gamer egentligen är." (Bloggaren Simon Sundén, 26/5 2011)
images/1/images/1/560annonser2017/Kommunplan.jpg
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies