http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/topvinterbanner2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.gksfiske.se/
2012-02-12 09:33:00
Älgsafari i Jutis
images/1/images/1/2012-02/moosemoose.jpg
Älgsafari med garanti.
Erbjudandet från Jutis Jaktlag lockar alla nationaliteter, och intresset växer snabbt.
-Vi tycker att det här är kul, och dessutom hjälper det oss att finansiera utfodring av älgarna under de tuffaste vintermånaderna, säger Lars Westerlund, en av safariguiderna.Under en skotertur i skogarna runt Jutis kan safarideltagarna få se både stora och små älgar.
-Det är svårt att säga hur många olika älgar vi har i området, ibland kanske det rör sig om ett tjugotal. När jag var ute senast såg vi fyra olika individer, men antalet varierar mycket, säger Lars Westerlund.

Under de år som Jutis Jaktlag har arrangerat älgsafaris har de bara behövt betala tillbaka pengarna två gånger. Och guiderna har aldrig ställt in en bokad tur. Inte ens när det var -35 grader.
-Det var tre tjejer som hade bokat safari tillsammans. Två av dem avstod, men den tredje ville så gärna få se en älg, så hon kom. Vi ställde naturligtvis upp och åkte ut, men hon frös om tårna innan vi var tillbaka igen, berättar Veronica Fjellström.

images/1/images/1/2012-02/moosepulka.jpg
I en älgsafari ingår en tur i skoterpulka längs i förväg upptrampade skoterspår, möjlighet att både se och fotografera älgar, samt förstås en kopp värmande kaffe. Och - inte minst möten med jägarna i Jutis Jaktlag.
-Många av besökarna är intresserade av hur vi har det, vi som bor och lever här. Och de flesta har sett älgar längs vägarna, men att få följa med oss ut i skogen och möta älgarna där ger en helt annan upplevelse, konstaterar Lars Westerlund.

Foto: Lars Westerlund och Veronica Fjellström

Titta också in i Galleriet, för att se fler bilder från Älgsafari i Jutis.
Länk till Galleriet finns här.
images/1/images/1/560annonser2017/Kommunplan.jpg
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies